petek, 20. maj 2016

Project pan #1

Že več kot en mesec razmišljam o tem, da bi si naredila konkretno čistko kozmetike. V zadnjem letu sem svojo zbirko precej povečala, kar me po eni strani utesnjuje, saj uporabljam vedno enake proizvode, druge pa zgolj kopičim. Rada bi si uredila make-up kotiček in nadomestila trenutno stanje, kjer imam povsod nekaj in večino sploh ne uporabljam.

Odločila sem se, da bom izvedla tako imenovani "project pan", ki ga prakticirajo razne lepotne vlogarke. V osnovi je pravilo takšno: vsakih 10 porabljenih izdelkov lahko kupiš nov izdelek. IZJEMA: če imam 3 šampone in porabim zadnjega, lahko kupim nov šampon.


V zadnjem mesecu sem porabila predvsem tiste izdelke, katerih je bilo zelo malo v embalaži.


Balea aqua serum
Preprosto ga obožujem! Na zalogi imam vedno nekaj izdelkov viška v primeru, če ne bo več na voljo. Trenutno imam kar 7 serumov na zalogi in čas je, da neham skladiščiti in kupovati nove.
Serum obožujem, ker je precej lahke teksture, hitro se vpije in lepo navlaži kožo. Za poletje je res odličen, sploh po dnevih, ki jih preživimo na soncu in je koža precej dehidrirana. Priporočam!

Balea oljni vodoodporni odstranjevalec ličil
Odlično odpravi svojo nalogo, ne draži kože in je cenovno ugoden.

Afrodita Young a& Pire osvežilni tonik za normalno do mastno kožo
Tonik prijetno navlaži kožo, jo ne izsuši. Ne morem reči, da so pore po njegovi uporabi manjše kot tudi, da pomaga preprečevati mozolje in akne. Ko sem pred ženskimi dnevi, dobim en teden vedno kakšen mozoljček ne glede na kozmetiko, ki jo uporabljam.


Le petit marseilliais šampon z izvlečki bele gline in mleka jasmina
Šampon je namenjen za nego mastnih las. Pri meni ne podaljša svežino las, vendar pa deluje res čistilno. Občutek imam, da zaradi tega tudi malenkost izsuši lasišče. Vonj mi je všeč, ker je osvežujoči.

Balea Vitalizing Shampoo
To je šampon, ki se je precej časa kopičil na polici in mi nikakor ni všeč. Lasje so po pranju čisti zgolj en dan, vonj je umeten po koprivi, ki me res odbija. Eden slabših šamponov dosedaj.

Balea suhi šampon
Gre za podobno zgodbo kot pri balea aqua serumu. Tudi teh suhih šamponov imam kar nekaj v svoji zbirki in čas je, da jih neham skladiščiti. V osnovi mi je všeč, na mojih rjavih laseh ne pušča belih madežev in se lepo vpije v lasišče. Po uporabi so lasje kot bi bili pravkar umiti. Le nekaj je: če so precej mastni, je efekt čuden, saj so polizani in nima šampon dobrega efekta. Najboljše je, če ga uporabim po 1.5 - 3 dnevu umivanja. 


Alverde balzam za ustnice z okusom česnje
Moj najboljši balzam za vsak dan! Škoda le, ker so ga ukinili. Ker ga je bilo precej malo v embalaži, je sameval na polički, dokler se nisem odločila, da vsebino prestavim v lonček in ga tako porabim do konca. Res sem žalostna, ker ni več dobavljiv.

Bioderma balzam za ustnice
Mislim, da ga je mama dobila kot darilo. Meni nikakor ni bil všeč, ker je bil precej mehke strukture in puščal belo sled na ustnicah kljub minimalnem nanosu. Obup!

MissSporty senčilo v stiku
Srebrna bleščičasta barva, ki je lepo poudarila moje rjave oči. Zmotila me je edino embalaža, ki je sicer priročna, toda po nekem času nisem mogla več lepo zajemati senčila iz nje.

Oriflame: Vision korektor
Imam ga že precej časa. Uporabljala sem ga za prekrivanje mozoljev. V osnovi ni nič posebnega in sem vesela, da sem ga porabila.


Christina Aguilera Red Sin
Parfum, ki ga kupujem že nekaj časa in na sploh so mi C. Aguilerini pafrumu eni izmed ljubših, zato jih imam kar nekaj v svoji zbirki.

Afrodita oljni odstranjevalec laka za nohte
Zvesta sem mu že nekaj let. Lepo odstrani lak, minimalno izsuši obnohtno kožico in ima enostavno doziranje. Še en izdelek pri katerem imam trenutno vsaj 4 embalaže na zalogi.


Babylove vlažilni robčki
Priročni, vsestranski, ne dražijo kožo, preprosto super! 

Senza intimni robčki
Uporabljam jih že vrsto let za vse možne namene in so super. 

Ombia vatne blazinice
Všeč so mi, ker so malenkost grobe in tako lažje odstranim lak na nohtih. Poleg tega so tudi poceni :)

Toliko za tokrat. Sedaj sem si že naredila seznam lakov, ki jih želim porabiti, ker imam podobne barve v zbirki ali so pri koncu. Prav tako sem začela z masažo stegen in zadnjice, da bom na tak način porabila kreme za telo, ki jih imam vsaj 4, uporabljam pa ne nobene. Priznam, da se res počutim malenkost boljše zaradi te odločitve :)

Lep vikend!

6 komentarjev :

  1. Super objava in tudi tale projekt ni tako napačen, sploh če res uporabljaš večinoma iste izdelke. :) za Balea aqua serum sem pa že večkrat prebrala, da je dober, si ga moram omisliti! (Natalija)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim, da je tale projekt super za nas "hrčke", ki radi kopičimo izdelke, vendar jih uporabljamo bolj redko :) meni je super, čeprav nekaterim struktura ne ustreza, ker se jim zdi preveč lepljiva. Upam, da ti bo všeč :)

      Izbriši
  2. Tole je super ideja, bo za razmislit - tudi meni se namreč kozmetika kar kopiči in kopiči, ogromno stvari pa sploh ne uporabljam. Ravno zadnjič sem naredila čistko in sem bila čisto zgrožena, kaj vse se je našlo v tistem predalu, stvari se valjajo not že po par let. 10 porabljenih za en nakup se mi sicer sliši malo veliko, ampak razumem logiko, ki je zadaj :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. V mojem primeru gre ravno za to, kar ti opisuješ :) pa še en moj primer kopičenja stvari: jaz vedno, ko grem kam na dopust in imajo izdelke za osebno nego, jih vzamem domov, ker mi daje to posebno zadovoljstvo. Le redko pa jih doma porabim, ker je bolj zamudno delo kot če uporabim večjo embalažo :D

      Tako, da upam, da bom dovolj vztrajna in porabila izdelke, ki se mi kopičijo že mesece ali leta v omari :)

      Izbriši
  3. Škoda, ko ni več tega Balea suhega šampona na tržišču. Jaz sem ga oboževala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj a potem je res šel iz prodaje? :( meni je tudi super in srčno upam, da bodo dali v prodajo podoben ali še boljši suhi šampon.

      Izbriši

Copyright © 2015 Mojčin kotiček